JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK (13.05.2024r.)

I śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku 150ml. Herbata czarna z cytryną   150ml. Chałka z miodem  40/50g. Warzywa do wyboru 

II śniadanie: Mus jabłkowo-gruszkowo-wiśniowy 120g. Krążki ryżowe 10g. 

Obiad: Zupa krupnik  z ziemniakami 250ml. Szynka z warzywami w sosie pomidorowym z makaronem   50/50/100g.Ogórek kiszony  50g.   Napar wieloowocowy 150ml. 

Alergeny: gluten, mleko krowie, jaja, seler

WTOREK (14.05.2024r.)  

I śniadanie: Kakao  na mleku 150ml. Herbata wieloowocowa  150ml. Pieczywo mieszane  z masłem i wędliną   40/50g. Warzywa do wyboru             

II śniadanie:Kisiel wieloowocowy z malinami polewany jogurtem  120g. Pałki kukurydziane 10g. 

Obiad: Botwinka z ziemniakami  250ml. Placki ziemniaczane z cukinią 50/30g. Surówka z kalarepki z rzodkiewką 50g. Woda z cytryna  150ml

Alergeny: gluten, mleko krowie, jaja, seler

ŚRODA (15.05.2024r.)

I śniadanie: Mleko  parzone  150ml.Herbata czarna z imbirem 150ml. Pieczywo mieszane  z masłem,twarożkiem ze szczypiorkiem i jajkiem  40/50g.

Warzywa do wyboru .           

II śniadanie: Kasza manna na mleku sojowym z sosem wiśniowo-porzeczkowym 120g. Borówka 40g. 

Obiad: Krem  soczewicy z warzywami 250ml. Filet drobiowy z warzywami i ryżem parabolicznym w sosie szpinakowym 50/50/100g. Surówka z marchewki z  porą 50g.   Sok wieloowocowy  150ml.

Alergeny: gluten, mleko krowie, jaja, seler,

CZWARTEK (16.05.2024r.)

I śniadanie: Kawa zbożowa na mleku   150ml. Herbata wiśniowa 150ml. Pieczywo mieszane  z masłem i pasztetem (wyrób własny) 30/30g/30g.  Warzywa do wyboru.

II śniadanie: Ciasto drożdżowe z kruszonką 50g. Truskawki 50g. Sok multiwitamina 150ml. 

Obiad: Zupa jarzynowa  z ziemniakami 250ml. Polędwiczka  z warzywami w sosie pieczarkowym z kasza mix  50/50/100g. Sałata z jogurtem 50g

Napar wieloowocowy 150ml

Alergeny: gluten, mleko krowie, jaja, seler,

PIĄTEK (17.05.2024r.)

I śniadani: Kawa zbożowa na mleku 150ml. Herbata  zielona liściasta  150ml. Pieczywo mieszane  z masłem, parówki z szynki z ketchupem  30/30g/30g.  Warzywa do wyboru.   

II śniadanie: Owoce na paterach  30g. Ciastko sante 10g.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem 250ml. Filet z pstrąga w panierce  z ziemniakami i koperkiem 50/50/50g.Surówka z kapusty pekińskiej z papryką   50g.

 Woda z mięta   150ml.

Alergeny: gluten, mleko krowie, jaja, seler,ryba

 Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH OD PRZEDSZKOLA JADŁOSPIS NA DANY DZIEŃ MOŻE ULEC ZMIANIE!