JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK (06.05.2024r.)

I śniadanie:  Zacierka  na mleku 150ml. Herbata czarna z cytryną   150ml. Pieczywo mieszane  z masłem, serem żółtym i jajkiem 40/50g. Warzywa do wyboru . 

II śniadanie: Twarożek waniliowy na jogurcie naturalnym 120g. Truskawki .

Obiad: Barszcz czerwony  z  ziemniakami 250ml. Filet drobiowy z warzywami i ryżem parabolicznym w sosie własnym  50/50/100g. Surówka z marchewki z jabłkiem 50g.   Napar wieloowocowy 150ml. 

Alergeny: gluten, mleko krowie, jaja, seler

WTOREK (07.05.2024r.)  

I śniadanie: Kakao  na mleku 150ml. Herbata wieloowocowa  150ml. Pieczywo mieszane  z masłem i wędliną   40/50g. Warzywa do wyboru .              

II śniadanie: Grzanki z serem i ketchupem 30g. Lemoniada 150ml. Jabłko. 

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami  250ml. Pulpet w sosie pomidorowym z makaronem i warzywami  30/50g. Fasolka szparagowa na maśle   10g.

Napar wieloowocowy 150ml

Alergeny: gluten, mleko krowie, jaja, seler

ŚRODA (08.05.2024r.)

I śniadanie:  Mleko  parzone  150ml. Herbata czarna z imbirem 150ml. Pieczywo mieszane  z masłem i pastą z łososia wędzonego  40/50g. Warzywa do wyboru    

II śniadanie:  Jogurt wieloowocowy 330ml. Bułeczka maślana 1 szt. Melon.

Obiad: Zupa chłopska z lanymi kluskami 250ml. Pieczone pałki z kurczaka z ziemniakami i koperkiem 50/50/50g.Surówka z kapusty czerwonej i białej  50g. Sok jabłkowy  150ml. 

Alergeny: gluten, mleko krowie, jaja, seler, ryba

CZWARTEK (09.05.2024r.)

I śniadanie:  Kawa zbożowa na mleku   150ml. Herbata wiśniowa 150ml. Pieczywo mieszane  z masłem i pastą serowo-jajeczną z awocado 30/30g/30g. Warzywa do wyboru.

II śniadanie:  Budyń waniliowy na mleku sojowym z sosem malinowo-truskawkowym  120g. Mix suszonych owoców 30g. 

Obiad: Zupa pieczarkowa z ziemniakami 250ml. Gulasz wołowy z warzywami w sosie pieczeniowym z kasza mix  50/50/100g. Surówka z buraczków z ogórkiem kiszonym  50g .Napar wieloowocowy 150ml

Alergeny: gluten, mleko krowie, jaja, seler,

PIĄTEK (10.05.2024r.)

I śniadani: Kawa zbożowa na mleku   150ml.  Herbata  zielona liściasta  150ml. Pieczywo mieszane  z masłem, wędliną  i jajkiem 30/30g/30g.

Warzywa do wyboru.   

II śniadanie: Owocowy talerz 30g. Deserek agrestowy 20g

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami  250ml. Naleśnik szpinakowy z twarożkiem i truskawkami polewany miodem 50/50/30g.  Woda z cytryną  150ml.

Alergeny: gluten, mleko krowie, jaja, seler

 Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH OD PRZEDSZKOLA JADŁOSPIS NA DANY DZIEŃ MOŻE ULEC ZMIANIE!