JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK (06.05.2024r.)
I śniadanie: Zacierka na mleku 150ml. Herbata czarna z cytryną 150ml. Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym i jajkiem 40/50g. Warzywa do wyboru .
II śniadanie: Twarożek waniliowy na jogurcie naturalnym 120g. Truskawki .
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 250ml. Filet drobiowy z warzywami i ryżem parabolicznym w sosie własnym 50/50/100g. Surówka z marchewki z jabłkiem 50g. Napar wieloowocowy 150ml.
Alergeny: gluten, mleko krowie, jaja, seler
WTOREK (07.05.2024r.)
I śniadanie: Kakao na mleku 150ml. Herbata wieloowocowa 150ml. Pieczywo mieszane z masłem i wędliną 40/50g. Warzywa do wyboru .
II śniadanie: Grzanki z serem i ketchupem 30g. Lemoniada 150ml. Jabłko.
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami 250ml. Pulpet w sosie pomidorowym z makaronem i warzywami 30/50g. Fasolka szparagowa na maśle 10g.
Napar wieloowocowy 150ml
Alergeny: gluten, mleko krowie, jaja, seler
ŚRODA (08.05.2024r.)
I śniadanie: Mleko parzone 150ml. Herbata czarna z imbirem 150ml. Pieczywo mieszane z masłem i pastą z łososia wędzonego 40/50g. Warzywa do wyboru
II śniadanie: Jogurt wieloowocowy 330ml. Bułeczka maślana 1 szt. Melon.
Obiad: Zupa chłopska z lanymi kluskami 250ml. Pieczone pałki z kurczaka z ziemniakami i koperkiem 50/50/50g.Surówka z kapusty czerwonej i białej 50g. Sok jabłkowy 150ml.
Alergeny: gluten, mleko krowie, jaja, seler, ryba
CZWARTEK (09.05.2024r.)
I śniadanie: Kawa zbożowa na mleku 150ml. Herbata wiśniowa 150ml. Pieczywo mieszane z masłem i pastą serowo-jajeczną z awocado 30/30g/30g. Warzywa do wyboru.
II śniadanie: Budyń waniliowy na mleku sojowym z sosem malinowo-truskawkowym 120g. Mix suszonych owoców 30g.
Obiad: Zupa pieczarkowa z ziemniakami 250ml. Gulasz wołowy z warzywami w sosie pieczeniowym z kasza mix 50/50/100g. Surówka z buraczków z ogórkiem kiszonym 50g .Napar wieloowocowy 150ml
Alergeny: gluten, mleko krowie, jaja, seler,
PIĄTEK (10.05.2024r.)
I śniadani: Kawa zbożowa na mleku 150ml. Herbata zielona liściasta 150ml. Pieczywo mieszane z masłem, wędliną i jajkiem 30/30g/30g.
Warzywa do wyboru.
II śniadanie: Owocowy talerz 30g. Deserek agrestowy 20g
Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami 250ml. Naleśnik szpinakowy z twarożkiem i truskawkami polewany miodem 50/50/30g. Woda z cytryną 150ml.
Alergeny: gluten, mleko krowie, jaja, seler
Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH OD PRZEDSZKOLA JADŁOSPIS NA DANY DZIEŃ MOŻE ULEC ZMIANIE!